Om oss

Kvinnojouren Duvan är en ideell förening som i över 35 år arbetat för att stötta kvinnor och barn som utsatts för misshandel, kränkningar, hot, hedersrelaterat våld och trafficking. Vi är politiskt och religiöst obundna och vänder oss främst till kvinnor i Trollhättan med omnejd.

 

Vårt arbete drivs av ideellt arbetande jourkvinnor som utan ersättning arbetar på kvällar och helger vid behov. Vi lyssnar, stödjer och vägleder utsatta kvinnor via vår jourtelefon, över mejl samt på plats i vårt skyddade boende. Vi samarbetar med Enheten mot Våld i nära relationer, Trollhättans kommun, som bland annat säkerställer att det finns utbildad personal anställd i det skyddade boendet på kontorstid.

Förutom akut hjälp och stöd i utsatta situationer så arbetar vi för att förbättra vardagen för kvinnorna och barnen i vårt skyddade boende. Vi anordnar sommarläger för barnen och deras mammor, hjälper till som barnvakt när en kvinna ska på förhör eller rättegång och vi stöttar kvinnorna och barnen ekonomiskt när ett barn exempelvis behöver nya skor för att kunna spela fotboll.

 
 
Kvinnojouren Duvan hjälper kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld, kontroll, våld, hot om våld och våld i namn av heder i Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet.
 
 
 
 

Alltid på frivillig basis

Vi är medmänniskor

Vi ideella jourkvinnor som arbetar på Kvinnojouren Duvan har alla genomgått en utbildning i Kvinnojourskunskap. Vi är inga myndighetspersoner utan medmänniskor med stora hjärtan, starkt engagemang och en vilja att hjälpa kvinnor som utsatts för våld i nära relationer.

Vill du också hjälpa till?

Kvinnojouren Duvan kan hjälpa dig att lämna en hotfull eller våldsam man. Vi har skyddat boende för utsatta kvinnor och barn.
 
 
vågorRityta 1 copy 5.png
 
Skyddat boende, hjälpa att lämna en hotfull man, hjälp för kvinnor och barn som far illa i Västergötland.
 

Kvinnojouren Duvans upptagningsområde

Här finns vi

Vi vänder oss främst till kvinnor i Trollhättan, Vänersborg, Lilla Edet, Åmål, Färgelanda, Dals-Ed, Mellerud och Bengtsfors.

Andra kvinnojourer i området: